75 prosent av danske fjøs har hatt blåtungesmitte
Tankmelkprøver fra alle danske melkebruk i desember viser at 75 prosent har hatt blåtungesmitte på fjøset.
Antibiotikaresistente bakterier kan overføres fra dyr til mennesker og omvendt. For å beholde den gunstige situasjonen vi har i Norge, må vi holde forbruket av antibiotika på et lavest mulig nivå samtidig som vi forebygger at antibiotikaresistente bakterier får etablere seg i husdyrpopulasjonen.
Antibiotikaresistens er bakteriers evne til å overleve behandling med et antibiotika som burde tatt livet av dem. Noen bakterier er naturlig resistente mot antibiotika, mens andre kan erverve resistens. Ervervet antibiotikaresistens er et resultat av seleksjonspress ved antibiotikabruk. Følsomme bakterier dør, mens resistente bakterier overlever og øker i antall. Det er direkte sammenheng mellom bruk av spesifikke antibiotika og forekomst av resistens mot de samme antibiotikaene. Et høyt forbruk av antibiotika vil altså gi høy forekomst av resistente bakterier. Les hele artikkelen fra Buskap 8 i 2024 HER
Tankmelkprøver fra alle danske melkebruk i desember viser at 75 prosent har hatt blåtungesmitte på fjøset.
En amerikansk undersøkelse viste at inntak av helmelk var negativt assosiert med kroppsvekt, BMI (kroppsmasseindeks) og midjeomkrets, samt forekomst av fedme.
Som omtalt i sist Buskap har eksteriørvurderinga som Tine Rådgjeving utfører for Geno endra seg ved at me har teke inn tre nye eigenskapar og fjerna ein. Den som har gått ut er vridde klauver, der informasjon frå klauvskjæring erstattar opplysning ved eksteriørvurdering. Dei tre nye er speneretning framme og bak, og lynne.
Den fryktede storfesjukdommen har blitt påvist i Tyskland for første gang på 30 år.
Uroen for at enda en kalv skal bli syk, at celletallet øker eller at ei ny ku begynner å halte, er gjenkjennelig for de fleste. Forebygging er interessant, gir bedre økonomi, men også mindre uro. Dette betyr mye for Ole Håkon Opsata som helst vil være litt i forkant.